Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2010. szept. 09., 04:22

Hozzászólás a témához  [ 236 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5  Következő
 Élmények 
Szerző Üzenet
Kórház
Kórház

Hozzászólás Re: Élmények
Zsaneret tekintve a Tomb Raider akcio-kalandjatek, az SH pedig tulelo horror (annak is a pszichologiai kategoriaja). A ket sorozatnak semmi atfedeset nem latom, leszamitva a logikai fejtoroket, ami viszont zsanerfuggetlen dolog, A fentieket tamasztja ala, ha mas nem is, az egyik legnyilvanvalobb dolog, a fohosok mozgaskulturaja kozti diffik. Erre alapozva nemigen mondanam, hogy az SH-ban 'ugyessegi' elemek volnanak. Inkabb agymunka, nem csak a puzzle-okhoz, de ahhoz is, hogy a vegen sajat magadnak osszerakd, mi a jo fenet is lattal tulajdonkeppen. Ez is egy diffi a ket szeria kozott: az SH felnotteknek szant jateksorozat, tiszteli a gondolat szabdsagat.

Ebayen beszerezheto mar nem csak maga a jatek (hazai forgalmazo hianyaban en is onnan rendeltem, postakoltseggel nyolcezer parszaz vt), de annak a hivatalos soundtrack-je is, ha jol remlik, olyan 10 GBP korul.

Ami a nehezsegi fokozatot illeti, szerintem az elozo epizodokhoz merten egy falat suti, felteve, ha az ember minimum normal fokozaton tolta amazokat. Jelen jatek eseteben, fogalmazzunk ugy, ilyen dilemma az opcio hianyaban nem gyakorol negativ hatast a menu attekinthetosegere :)

I.

2010. ápr. 11., 21:24
Kórház
Kórház

Amúgy mennyire nehéz a játék az előzőekhez képest (ötöt leszámítva, mert azt tudom, hogy rohadt nehéz). Mondjuk az első részhez képest. És mennyire van Tomb Raider hangulata a sok ügyességi dolog miatt?

2010. ápr. 11., 15:28
Kórház
Kórház

Én csak azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan jáccik mindenki a PS2-es verzióval január óta, ha még nem kapható? :)

2010. ápr. 10., 21:01
Kórház
Kórház

Szinte az iment toltuk vegig Paallal. Ez az elso SH, ami reszemrol nemi hianyerzettel vegyes apro csalodas, bar lehet, h csak az elozo reszek szinvonalat tekintve - de hat egy SH-nal mi mas legyen a merce ugye.

Fosfaktor szp-jabol, amiota a Dead Space piacon van, nem nagyon utotte meg azt a szintet a tulelo horror zsanereben semmi - a SM aztan plane. Akad egy-ket fogosabb, bar tartos elakadast okozni nem kepes agymunka, hirtelen csokicsik egy sem, ellenfelekrol beszelni pedig nem lehet. Bossrol meg ugye ... ezt vegkepp hagyjuk.

A jatekido sajnos eleg rovid, olyan 6-7 ora (brutto) ha valakinek eleg turelme van, gyakorlatilag huzora kitolja. Ezen kivul a ps2-es port sajnalatosan sok, meglehetosen gagyi, zavaro bugot is tartalmaz. A grafika emellett is fako, kopottas, itt-ott faszan pixeles, ennel a ps2-bol mar sok-sok eve is joval tobbet hoztak ki. Valoszinuleg nem gyotortek halalra magukat a portolassal a fejlesztok.

Fanyalgok, ugyanakkor ennek ellenere remek sztorit kaptunk, igy hirtelen ujrakezdtuk a cuccot nemileg mas karakterprofillal a befejezes utan, es mar az elso video mas volt, mint az elozo nekifutasra (a barban nem a nagyothallo venasszony, hanem rendorbaratnonk fogad), pont ahogy mahdi irta. Ugyhogy lehet, h megiscsak nekiugrok megint.

Ha csak kozben meg nem jelenik a Dead Space 2 :)

I.

2010. ápr. 07., 21:51

Hozzászólás 
Nah végre megjött az új PS2-m szóval neki tudtam esni a hőn áhított gyöngyszemnek. Nos azt kell mondjam hogy én vért izzadok egy egy résznél, nem tudom más hogy van vele. Még csak most jutottam ki az iskolából de már most agyvérzést kapok egy két megoldástól. Tudom hogy puding vagyok de néha az angol szótárt bizony elő kell vennem mert a tudásom már nem a régi és ha ez nem lenne elég akkor gondolkozzak azon hogy merre rohanjak a szörnyek ellen hogy ne körbe körbe rohangáljak :mrgreen: De összességében nagyon élvezem és remélem még szenvednem kell vele elég sokat :jeee:

2010. márc. 28., 16:57
Rosewater park
Rosewater park

Nyugodtan elolvashatod Piramis, Egy hatalmas Spoiler felirat mögött van csak a spoileres rész, és az is csak a cikk után következik! ;)

2010. feb. 06., 17:14
Wood Side apartman
Wood Side apartman

Köszönöm!
Nem mertem elolvasni a cikket se, nehogy belefussak valamibe, amibe nem kéne. :D

2010. feb. 06., 14:36
Profil Honlap
Rosewater park
Rosewater park

Todd, ha tudsz szerezni Pal verziót bontatlanul a magyar megjelenés előtt, akkor adhatnál egy fülest nekem is! ;) //már nem bírok rá várni, ha kell, többet is fizetek, mint itthon lenne a cucc, ha egy hónappal korábban meglesz! :) //

2010. feb. 06., 13:02
Heaven's Night bár
Heaven's Night bár

mahdi írta:
+++
Elméletileg ma, vagyis (tegnap) február 5.-én volt esedékes az Európai megjelenés. (ps2-wii-psp) Kis hazánkban sajnos még majd egy hónapot várhatunk rá.

Akkor már van Európai verzió, az f*sza, akkor simán be fogom még a magyar prömier elött szerezni.

2010. feb. 06., 09:36
Silent Hill utcáin
Silent Hill utcáin

Ez nem beteges rajongás, egyszerűen ezt hozza ki a az egész sh világ az emberből, ha add neki egy esélyt hogy magával ragadja! :)
Letöltöttem a játék zenéit ( a többi mellé) fergetegesek! Főleg a fagyott világ hangeffektjei..... a hideg kiráz ha belegondolok!
Észrevettétek, hogy itt volt az első alternativ Silent hill ahhol az átalakulást követve láthattuk az égboltot? :)

2010. feb. 06., 08:36
Rosewater park
Rosewater park

+++

Elméletileg ma, vagyis (tegnap) február 5.-én volt esedékes az Európai megjelenés. (ps2-wii-psp) Kis hazánkban sajnos még majd egy hónapot várhatunk rá.

2010. feb. 06., 00:15
Rosewater park
Rosewater park

Mint azt a cikkben is írtam, véleményem szerint ebben a részben a legerősebb a végén a "seggreülős" erejű poén. ;) Nem véletlenül nevezte maga a konami is ezt a "legfontosabb" silent hill résznek, és én emellett még a legérettebbnek, legkomolyabbnak és KÉTSÉGKÍVÜL a legelgondolkoztatóbbnak is tartom. :) És persze mellettem még sok ezer rajongó. /// Tudom, hogy néha már betegesnek tűnik a rajongásom, de ez a játék adta vissza, sőt újította meg a Silent Hillbe vetett hitemet. :pray: ///

2010. feb. 06., 00:02
Silent Hill utcáin
Silent Hill utcáin

Remélem erősen gondolkodnak egy hasonló menetű, de kellően megújított játékon! :) Gyúrják ps3 ra is! :D

2010. feb. 05., 22:29
Iskola
Iskola

Van, és nem is akármilyen! :P

2010. feb. 05., 21:18
Wood Side apartman
Wood Side apartman

Srácok, egyetlen egy kérdés, és SPOILERMENTES választ kérek szépen: van ebben a részben olyan leleplező szenzáció, mint a 2-ben az Igazság, a 3-ban Heather kiléte, a 4-ben az, hogy a Szoba Walter anyja? Bárminemű, vagy kisebb, de seggreülős döbbenet?

2010. feb. 05., 21:02
Profil Honlap
Rosewater park
Rosewater park

Ohh hát oké! De az első neve akkor is Cheryl, és itt titkolnia sem kell ugye... :) :roll: :D

2010. feb. 05., 17:54
Silent Hill utcáin
Silent Hill utcáin

Csak a Heather névhez: De ;) Nézz utána, a suliba mikor róla volt szó Cheryl Heather Masonként volt feltüntetve. :)

2010. feb. 05., 17:52
Rosewater park
Rosewater park

Hát, úgy látszik, nem csak én vagyok elájulva a játéktól. Egyébként meg a kérdéseidre Legendary a válasz:

Először is
ne nevezzük őt Heather-nek, hisz ebben a rebootban, ő nem kapta meg ezt a nevet. Mivel nem halt meg vagy tűnt el valójában a balesetkor, Cheryl-ként nőtt fel. Na de ez csak formaság. A játéknak több értelmezése van, de a legvalószínűbb, mivel kihagyták az egész szekta vonalat, hogy minden csak Cheryl elméjében játszódik le. Hogy kislány lenne? Dehogy is, hisz ezt a történetet már kész felnőtt nőként meséli, így beleszőtte azokat az embereket, és emlékeket, amik felcseperedése közben érték. Így Harry olyan szereplőkkel találkozott a történet alatt, akik vagy fontos szerepet töltöttek az életében (mint pl. a nővér, aki nem tudta megmenteni az apját a baleset után...), vagy pedig tipikus szereplői egy ilyen horrorisztikus, trauma szülte, lázálomszerű képzeletvilágnak. Én azon a véleményen vagyok, és ezért ez az eddigi legérettebb Silent epizód, mert itt végre valóban a kőkemény pszichológiai oldalt vették figyelembe a készítők. Egy lány, akinek az élete volt az apja, nem tudta feldolgozni, hogy ő elment, így az egész életét úgy élte, hogy arra várt, egyszer visszatér. Hasadt személyiség lett, akinek két oldala volt. Egy ijedt kislány, aki örökre megragadt a baleset pillanatában, és nem fogadja el apja halálát, és egy - emiatt - rosszul szocializálódott, de felnőtt, és objektívan gondolkodó nő. (pia, tanár-diák kapcsolat, fotó a rendőrségtől, érettségi kép, stb...)
Szóval végeredményben minden arra mutat, hogy ebben a részben semmi misztikum nincs, csakis az emberi elme misztikuma.
A szeretet, a fájdalom, az el nem fogadás, és az el nem feledés története ez. Éppen ezért olyan szörnyen megható... :)

2010. feb. 05., 17:41
Silent Hill utcáin
Silent Hill utcáin

Hello mindenki!

pár napja sikeresen végigvittem a játékot! És nem is tudom mit gondoljak....
Életem egyik legnagyobb virtuális élménye volt! :D 100kérdésre kaptam választ, de 1000új született. Egyszerűen, nem hittem volna hogy a climax os emberkék ilyen szintre emelhetik a Silent Hill el kapcsolatos ötleteiket (a Homecomeing ból kiindulva :P)
A második rész óta nem éreztem effajta borzongást, feszültséget, nyomást a játék alatt. Igazán remek a történet, briliáns csavarokkal és feladatokkal. Bár ami kissé aggaszt e fronton mostanában ( Akira Yamaoka búcsúja a Konamitól, mellett), hogy ez a reboot milyen irányba viszi majd ezt a világot? Mert ez is tetszik, de rengeteg érdekes kérdésem lenne továbbra is. pl. hogy egy dolog hogy Heather elméjének vihara az egész cselekmény, de mennyire van ennek köze Silent Hill igazi szellemeinek és démonjainak? Mennyire befolyásolhatta ez a lány gondolatait, álomképeinek megvalósítását? Maga Harry mennyire volt "valóságos" (gondolok itt a karakterekkel szembeni intreakcióira, olyan gondolataira, megnyilvánulásaira amelyeket Heather sose láthatott, de megtörtént, mármint ennyire részletesen nem élhet a lány fejében, főleg olyan szemszögekből ahogy ő sose láthatta az apját)? A másik oldal a többi karakter! ők mennyire valóságosak? ők is túlságosan önálló személyiségnek tűnek ahhoz, hogy egy kislány szüleményei legyenek. Szerintem.
Nagyon a hatása alá kerültem és csak ajánlani tudom mindenkinek! :)
várom a következő játékot, amelyről már nyilatkoztak, hogy lassan (ha csak gondolatok és tervek formájában) alakot ölt!

Csak igy tovább Climax ( bár ne lenne ilyen ide nem vágó nevük :D )

2010. feb. 05., 16:13
Silent Hill utcáin
Silent Hill utcáin

Hozzászólás 
-----------------------------

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sear 2010. jún. 19., 09:57-kor.

2010. jan. 31., 23:27
Rosewater park
Rosewater park

Na jah.... :???: :cry:

2010. jan. 29., 22:01
Heaven's Night bár
Heaven's Night bár

Most néztem meg a kiadás dátumát, és még várhatunk március 5-ig, a fene...

2010. jan. 29., 14:33
Rosewater park
Rosewater park

Hát ez lenyűgöző! :shock: :shock: :shock:
Most, hogy másodszor játszok, és szándékosan más jellemű a beállításom, nem csak a szereplők változtak meg, de maga a játék alapvetően. Más karakterekkel találkozok, máshol, és más kinézetben mint eddig, de ráadásul olyan ajtók is kinyithatóvá váltak, amik eddig nem voltak, így teljesen új helyszínek is vannak a játékban, új fejtörőkkel. Folyton csak ámulok a játék komplexitásán, és még egyik epizód sem volt ennyire jól újrajátszható. :) Ámulat... :-o :D

2010. jan. 28., 16:57
Rosewater park
Rosewater park

És a Zseniális hivatalos honlap. Tádááá:
http://www.konami.com/shsm/

2010. jan. 27., 20:56
Silent Hill utcáin
Silent Hill utcáin

Jaja, ezért is nem róttam fel ezt olyan nagy hibának. A történet kibontakozása meg a sok utalás, jegyzet szinte teljes mértékben kárpótolja az embert. =)

2010. jan. 27., 16:33
Rosewater park
Rosewater park

Igen, a félelem mellett, itt inkább a nyomozás, a titkok felfedezése dominál. Ez meg ugye azért van, mert ellenfelek csak akkor jönnek, ha a fagy is jön, tehát a "normális" világban sohasem kell félned semmitől. A régi sh részekben meg mind a sima, mind pedig a rémálomvilágban jöhettek ellenfelek. De engem a nyomozás kárpótolt, szinte szomjaztam, még második kijátszásra is az apró részletek összerakását...

2010. jan. 27., 14:49
Silent Hill utcáin
Silent Hill utcáin

Nah én is kivittem. Összességében nagyon bejött a játék!

Spoiler

A vége eléggé megfogott amikor rádöbbentem, hogy Cheryl meséli a sztorit, és ekkor besétál az apja a képzeletében... végre megtalálták egymást... amit nagyon hiányoltam, az a félelem faktor, ami nálam sajna a 0-val volt egyelő. :S Talán ez felróható a PSPnek, de az Originsnél nagyon sokszor frászt kaptam, pedig azt szintén PSPn toltam. De ezt a dolgot leszámítva, a graf, a zenék, hanghatások, és a remake sztori nagyon tetszett.

2010. jan. 26., 22:30
Rosewater park
Rosewater park

Sokan mondták hogy rövidebb, mint egy átlagos SH, de ez csak amiatt van, hogy itt nem állunk le minden szörnnyel küzdeni. Amúgy ha ezt leszámítjuk, a tiszta játékidő egyenlő, sőt talán még hosszabb is. (pontos játékidőt nem tudok, mert a végén nem kapunk olyan értékelést, mint a korábbi SH részekben) - Én azért nem nevezném annyira rövidnek, főleg ha az ember - mint pl. én is - szeret eltöprengni a részletek fölött, elolvasni minden könyvborítót, plakátot, nyomozgatni, stb...

EURÓPAI MEGJELENÉS:
A CD Galaxis ezt írta a kérdésemre, amit a hazai megjelenéssel kapcsolatban tettem fel:

"A játék várhatóan legkorábban márciusban jelenik csak meg Európában, és
várhatóan kapható lesz nálunk."

Szal Európában sajna legkorábban március, legalábbis ami a ps2-es verziót illeti.

2010. jan. 26., 12:24
Silent Hill utcáin
Silent Hill utcáin

Nekem teljesen tetszik a ps2 es verzió is. :) Sőt, mióta az eszemet tudom, nekem a ps cím egyenlő az SH val! :)
De várom már, hogy folytathassam! :D Mennyire rövid? Mármint egy előző részhez képest?

2010. jan. 25., 21:31
Rosewater park
Rosewater park

Igen, a két verziót egyszerre, és majd 100%-ban ugyan az a csapat fejlesztette, szóval nem egy gagyi portról van szó. Abszolút megéri a pénzét, méltó folytatás, és egyben különálló részként is bivalyerős. :) Én először játszottam a ps2-es verzióval és le voltam nyűgözve. Aztán láttam a Wii verziót, és nem volt őrült nagy a különbség. Nekem mindkettő nagyon bejön, egyedül a psp portot nem láttam még, de állítólag pixelről pixelre megegyezik a ps2 verzióval.

2010. jan. 25., 20:41
Heaven's Night bár
Heaven's Night bár

Biztos van különbség, de én nagyon pozitívan csalódtam a PS2-es verzióban is.
Mostanában nem sok időt szánnak az átiratokra, ez viszont nagyon korrektnek tűnik.

2010. jan. 25., 17:23
Rosewater park
Rosewater park

Ez a videó azért eléggé kamu szagú, a ps2-es szándékosan van fakóra véve benne. Egy normális színbeállításnál nem így néz ki a game. Meg hát ebben a videóban a ps2-es rublikában nem látszik a lény a jég mögött, amikor hirtelen feltűnik. Hát ez érdekes, nekem látszott, és pont olyan élesen, mint itt a wii-s rublikában. Szal erősen lehet hogy egy túlságosan "wiibuzgó" csinálta ezt a videót. ;) Ráadásul a gyorsétteremben is pont annyi asztal és szék van a ps2-es verzióban, mint a wii verzióban, szal ez valami korai béta teszt lehet, amit itt ps2 néven mutogatnak. Ezt saját bőrömön tapasztalva állíthatom, mert én mind a 2 verziót láttam, és a ps2-eset másodszor viszem éppen végig.
(persze nem azt mondom, különbség biztosan van, a víz például sokkal szebb a wii verzióban, de amit itt mutatnak, az azért szándékos lebutítás...)
--- meg hát azért azt én sem tagadom, jó lenne Wii-n is végigtolni, ha másért nem, az iránytásbeli különbségek, és a néhány szebb effekt miatt.

2010. jan. 25., 15:42
Silent Hill utcáin
Silent Hill utcáin

Értem! :) Igy már más!
néz bele ebbe a videóba: http://www.youtube.com/watch?v=3npcgujs5EY
Nintendo-n részletesebbek a textúrák és a modellek, a fény árnyék hatásokról és a tükröződésekről nem is beszélve.
A legszembetűnőbb, nézd meg azt a részt mikor a Hanry kiér a híd elé és a szeme elött változik visza minden. A Wii verzión az átváltozás lassabb és erőteljesebb, durvább, látványosabb jégburok övezi a hidat stb... :(
Mindkettővel elégedett vagyok, de az irigység akkor is ott bujkál. :P
Kár hogy ps3 ra nem csinálták meg.. :(
Legközelebb 7végén merülök újra bele. Eszméletlen!! :D

2010. jan. 25., 15:27
Rosewater park
Rosewater park

Nem tudom, hogy Wii-n szebb-e a game. Én nem láttam különbséget, körülbelül ugyan úgy néz ki azon a konzolon is, az eltérések nagyon aprók. Egyébként más típusú lény ugyan nem lesz, de a lények kinézete folyamatosan változik, amit megint csak a jellemfejlődésed, vagyis a cselekedeteid, a tesztekre adott válaszaid határoznak meg. Ahogy haladsz a játékban, lassan észreveszed majd, hogy a lények egyre csak kezdenek átalakulni. ;)

ps2.gameplay:
http://www.youtube.com/watch?v=BXaC-lfhjlI

wii gameplay:
http://www.youtube.com/watch?v=3PtfI55Wjtg

(én nem látom a különbséget... :roll: )

2010. jan. 25., 15:19
Silent Hill utcáin
Silent Hill utcáin

HAli!
Nem rég kezdtem el ps2-n! Egy dolog ami aggaszt, hogy végül is csak ezek a csupasz arctalan rózsaszín monszták ütik fel a fejüket szörnyként a játékban?? Más enemy nem is lesz???
Nézelődtem a neten de sehol se láttam más teremtményeket! :(
Amúgy eszméletlen hangulata van! A 2. rész óta nem láttam ilyen atmoszférát! Irigykedek a Wii tulajokra, hogy náluk szebb a game! :P

2010. jan. 25., 13:50
Rosewater park
Rosewater park

Igen, és ez nem valami különvélemény, minden fórumon, és a hivatalos, magyar és külföldi teszteknél is ugyan ilyen jól fogadták a játékot. Szóval nem a levegőbe beszéltem. :) ;) (és nemsokára itthon is kapható wii-re, és ps2-re biztosan. A psp-s megjelenés még homályos... )

ÉS A MOST MÁR ELMARADHATATLAN MAGYAR VONATKOZÁS:
http://www.kepfeltoltes.hu/view/100125/shatteredhun_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

2010. jan. 25., 10:53
Heaven's Night bár
Heaven's Night bár

Mpaul írta:
:)
Ezúton is köszönöm a cikket. Erősen felbátorítottál a játékra :)

Engem gyakorlatilag a játék iránt érzett maximális ellenszenvből, és már-már útállat szerű negatív hozzáállásból váltott át a maximális rajongásra.
Szerintem két éve nem vártam így egyetlen játékot sem (akkor jött ugye az SH: Origins).

2010. jan. 25., 09:03
Rosewater park
Rosewater park

A játék érdekessége még, hogy az extraként elérhető ruhák nem a játék végén, hanem közben jelenteknek. A pszichológusnál adott válaszaid nem csak a saját, de néhány fontosabb szereplő játék közben megjelenő ruháját is befolyásolják.

Ezt most találtam egy fórumon. A Válaszaid a saját kinézetedet eképpen befolyásolják:

"Pink shirt and bomber looking jacket - Get by good father path
Varsity like jacket, but has the beer's logo on it - Get by drunk father path
Black leather jacket and pants - Get by by pervert and cheater path
Rain coat - Get by being average I think, mostly looking at random stuff and trying to be yourself

There is also the Hawaiian shirt, but you always get this near the end. Though I keep hearing a rumor that there is a way to wear outfits more throughout the game, since I thought I seen some screens at one time with Harry in the drunken father outfit but with his glasses on. But still have not confirm this yet."

Arról, hogy Cybil és Michelle ruhái miért és mikor változnak, még nem találtam pontos infót. De gondolom a dögös Cybil jelenik meg, ha bevállalósabb, őszintébb válaszokat adsz, és a visszafogottabb, ha a "jófiút", jó apát játszod. Nekem minden válaszom középutas lehetett, mert nálam Cybil mindig dekoltázsos, napszemcsis volt, Michelle pedig vérvörös ruhájú, kibontott hajú.
De Cybil megjelenhet sokkal diszkrétebb módon is, ahogy Michell is hasonlóan.

Egyébként ez a megoldás is remek a játékban, és mivel nincs tökéletes táblázatba szedett formula, hogy milyen válasz mit befolyásol, mindig érdekes marad, hogy hogyan alakítod ki a pszichológusnál Harry Mason jellemének képét. Ez most megint erősen felbátorított, hogy másodszor, harmadszor, és kitudja hányadszor végigvigyem a gámát. (na és persze ott az elmaradhatatlan extra UFO ending is ;) )

2010. jan. 24., 19:04
Nowhere - admin
Nowhere - admin

:)
Ezúton is köszönöm a cikket. Erősen felbátorítottál a játékra :)

2010. jan. 24., 17:21
Profil Honlap
Rosewater park
Rosewater park

Láttam kikerült a cikk a főoldalra. Köszi Mpaul mester. :)

2010. jan. 24., 16:54
Rosewater park
Rosewater park

Hozzászólás Re: Silent Hill 1 remake: Shattered memories
Azt hiszem ez magáért beszél... A legszebb szám, amióta Silent Hill áll... :)

http://www.youtube.com/watch?v=pQxNhIN3TPQ&feature=PlayList&p=B0A4FA4C5A68EC99&playnext=1&playnext_from=PL&index=43

2010. jan. 23., 15:56
Rosewater park
Rosewater park

Őszintén megmondom, én warezolva szereztem be, de természetesen, miután megjelenik február 5.-én ps2-re, ha itthon, ha külföldön, nem érdekel, de beszerzem! ;) /ritkán szoktam ilyet, inkább megvárom az itthoni megjelenést, de ebben az esetben egyszerűen nem bírtam várni... hiába is... gyarló az ember.../ :)

Nos végigvittem! Ez volt életem egyik legnagyobb játékélménye. Nem is tudom érintett-e már ennyire mélyen játék. Ez a rész messze felülmúlta az emocionálisan eddig legerősebb 2. részt. Iszonyatosan mély érzelmek húzódnak benne, és ezek meg is mutatkoznak, egy mesteri történetszövésen keresztül.
Emellett még a zenében és a főszereplők jellemének kidolgozottságában is messze a legjobb rész. Nálam új értelmet nyert a Silent Hill eszencia. Ezentúl mindent máshogy látok a Silent Hill világában...
(és kicsit talán a való életben is...)
Hatalmas és vérfagyasztó kaland volt számomra... ;)
Nálam ez a NO.1 Silent Hill! ---> Az első rész mellett persze! :) (igen, még a kettőt is erősen lekörözve ;) )

Akármennyire is azt hallom mindenhonnan, hogy nem értik a történetet, én folyamatos jegyzeteléssel, kis nyomozással a játékban, végül rájöttem, hogy miről is szól az egész, és nem is olyan komplikált, mint az ember gondolná.

SPOILER
Innentől csak azoknak, akik végigvitték!!!

Először is összegyűjtöttem a legfontosabb és legkérdésesebb tényeket a játékban. /ezek közül nem mindegyiknek lesz fontos szerepe a végeredményben, amit a végén kifejtek/

A nyomozás menete. Fontos tények, jegyzetek, spekulációk:
- Először is:
1. A felnőtt Cheryl egy idősebb férfival randizgat. Erről készülnek a paparazzi fotók. Először azt hittem a férfi, "aki az apja lehetne" talán maga dr.kaufmann, aki a pszichológiai tesztet is végzi, de ez nem bizonyosodott be. Az egyik legnagyobb kérdés nekem a férfi személye volt. Hogy ki az, talán nem is olyan fontos, a mondat azonban, miszerint "az apja lehetne" sokkal fontosabb, hisz Cheryl olyannyira keresi az apját, hogy hozzá hasonló férfiakhoz vonzódik. De ez még nem biztos...
2. Dahlia kiléte először kérdéses, ebben a Silent Hill értelmezésben még a tény, hogy tudjuk az SH1-ben komoly köze van Cherylhez, sem elég, hogy tudjuk ki is ő valójában. Először azt hittem vele csalta Harry a feleségét, de mint később kiderül, semmi sem ilyen egyszerű...
3. Amikor Dr.Kaufmann a ki halott, ki alszik feladványt csináltatta "velem", akkor az ragadt meg bennem, amit a végén mondott: "Mindenki halott." - Itt őszintén megmondom, azon gondolkodtam, hogy vajon Harry megölte mindenkit... Vagyis Cherylt, a feleségét, később pedig Lisát ugyebár. Persze kiderült, hogy ez sem ilyen egyszerű, a mindenki halott mondatnak sokkal fontosabb szerepe lesz a végén.
4. Cybil kideríti, hogy Harry Mason meghalt, és ezt megpróbálja közölni velünk. közben persze "lefagy". Itt merült fel bennem legelőször, hogy Harry körül mindig pont akkor fagy le a világ, amikor valami kétségbeejtő eseménnyel találkozik. Persze mint később kiderült, nem a "kétségbeejtő" szó itt a fontos, vagyis nem Harry számára. Itt merült fel komolyabban bennem: Ki meséli a történetet?
5. Egyre több jelenetet hallgathattunk meg Harry és Cheryl múltjából. Kórház, a pláza, később pedig a vidámpark. Ezek mind Cheryl utolsó emlékei az apjáról, amik a tudatába égtek.
6. A következő fontos monentum az volt, amikor a doktor kijelentette: A bűntudat éltet. Vagyis azt, akivel a teszt készült. Itt már 100%-ra tudtam, hogy ne Harry a mesélő személy, és tippeltem is valakire. (a végén bejött, de majd kifejtem, miért is logikus az egész annyira.)
7. Lisa álma a vérről újra csak szöget ütött a fejembe. Aki mesél az valamiért egy véres eseményhez, sőt, mint az egyértelmű lesz, egy autóbalesethez köti a nővért. A nővért, aki egy szerettét kezelte? Nos, ez is kiderült. ;)
8. A következő csak egy hangulati momentum, a végeredményhez nem segít hozzá, de az egyik "legszebb" és leghatásosabb dolog a játékban. A moziban csak egyetlen filmet játszanak: Együtt mindörökké. Itt már ki is lehet találni, ki mesél, de az még nem tiszta, miért ilyen formában.
9. Harry találkozik a feleségével. Felesége felismeri őt, Harry azonban nem. Hogy miért, ez is kiderül.
10. Minden óra, ami a falakon van a következő rémálom epizódjában, 2:50-kor állt meg. Délután vagy hajnali? Nos még erre is választ kapunk.
11. Cherylről kapunk egy képet. Cybil Benett küldi. A börtönben készült a kép. De miért? Mi lett ebből a lányból? Idősekkel randizik, börtönbe kerül? Mi a fene folyik itt?
12. Az utolsó döfés, amit már az elején sejtettünk... Harry Mason meghalt autóbalesetben. Igen. ABBAN a bizonyos autóbalesetben.
13. Ekkorra már 100%-ra tudni lehet: A mesélő maga a felnőtt Cheryl.

- VÉGEREDMÉNY -

Végül sikerült minden kérdésre kitalálnom a választ.
Cheryl sohasem tudta feldolgozni, hogy apja, akit a világon mindennél jobban szeretett, meghalt egy autóbalesetben, amit ő túlélt. Ezért önmagát hibáztatta egész életében. Drogokhoz nyúlt, amit jól mutatnak a lilás, beesett szemek. Az iskolában különc volt, ráadásul apakomplexusa odáig űzte, hogy egy idős férfival kezdett találkozgatni. Egész életét apjával töltött utolsó emlékek visszajátszásával és hajszolásával töltötte. Ezt mutatja a videó a játék elején és a végén, és az, hogy minden fontos jelenetet visszahallgat a képzeletbeli Harry a telefonján. Cheryl tehát teljesen összeomlott. Sohasem felejtette el az apját. Ezt mutatja a moziban játszott film és a játék végén megtalálható kinyithatós medál, aminek egyik darabján ő maga van, a másikon apja régi képe. A felirat: Never Forget. - Sohasem felejtem.
Cheryl az anyját is meggyűlölte, és őt is hibáztatta apja halála miatt, mert az szerinte nem szerette őt eléggé. Egy veszekedésük erősen is a lány fejébe égett, ezt láthatjuk a játék végén. Anyja képe annyira eltorzult a fejében, hogy leginkább egy szakatt drogos prostinak tűnt a történetben. De mi is volt maga a történet? Cherylt az anyja elvitte dr.kaufmannhoz, a pszichológushoz. Az ok az volt, hogy Cheryl egyik fele sohasem tudta elfogadni apja halálát, és elkezdett arról fantáziálni, hogy az apja visszatért, és keresi őt. Ez az apa abból a percből lépett elő, amikor valójában meghalt. Ezért nem ismerte meg a felnőtt Cherylt, hisz csak gyerekként látta, ezért nem tudta, hogy halála utána lány és az anya elköltöztek. A képzelt "szellem-Harry" tehát csak azt tudta, és érezte, amit a balesetig tudott és érzett. Ez volt Cheryl számára az ideális apa. Harryt pont olyannak képzelte, amilyennek gyerekként látta. Makulátlan hősnek, aki az egész történet alatt utána kutat és el akarja érni. Tehát nem Cheryl veszett el a történetben, hanem maga Harry veszett el Cheryl félig gyermeki, félig sérült felnőtt elméjében.
Még maradt pár kérdés, ami nem volt nyilvánvaló, de ezekre is megvan a válasz. Az órák hajnali 2:50 kor álltak meg. Ekkor történt a baleset. Cheryl túlélte, apja azonban a kórházban meghalt. Egy Lisa Garland nevű nővér kezelte. Vele találkozik Harry a történetben, ezért van Lisának az álma a vérről, és ezért hal meg a kórháznál szenvedett autóbaleset következményeként. Tehát abban és úgy hal meg, ahogy Harry halt meg.
Hogy miért vannak a fagyások? Ezek akkor jelennek meg a történetben, amikor Cheryl gyermeki énje, aki hisz apjában és abban hoyg megtalálja, és a felnőtt énje, aki tudja a tényeket - Találkoznak. Amikor ez a két öntudat ütközik, lefagy minden, és jön a menekülés. Erre tökéletes példa, amikor Cybil először akarja elmondani Harrynek, hogy a nyilvántarás szerint ő halott. Ekkor ütközik a két én, hisz a tények szerint halott, de Cheryl gyermeki énje szerint él, lélegzik és keresi őt. Harry ilyenkor menekül. De valóban ő menekül? Nem. Cheryl menekül a tény elől, hogy az apja meghalt.
A végső diagnózisom szerint tehát: Cheryl tudata véglegesen megszakadt, és kettévált, amikor apja meghalt az együtt elszenvedett autóbalesetben. Ezt ő sohasem tudta feldolgozni, és mialatt ő egy megtört, deviáns fiatallá vált, a fejében folyamatosan egy álomvilágban élt, amiben apja őt kereste, ő pedig az apját.
A játék végén Harry besétál a rendelőbe, de két tény alapján látszik, hogy ez is csak Cheryl fejében él. Az egyik, hogy Harry pontosan abban a ruhában van, amiben a vidámparkban együtt voltak, a másik pedig, hogy a doktor nem veszi észre, hogy ott van.

Nos szerintem ez eléggé logikus és érthető. És ez alapján a történet alapján minden kis részlet értelmezhető. nekem legalábbis, de lehet hogy a készítők másra gondoltak... :)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mahdi 2010. jan. 28., 22:21-kor.

2010. jan. 22., 18:21
Wood Side apartman
Wood Side apartman

Már kapható valahol itthon is?

2010. jan. 22., 14:46
Profil Honlap
Heaven's Night bár
Heaven's Night bár

Felcsigáztad az éreklődésemet. Lehet, hogy beszerzem PS 2-re.

2010. jan. 22., 12:32
Rosewater park
Rosewater park

Na tegnap végül én is beszereztem a Shattered Memories ps2-es változatát. Csak ámuldozni tudtam, és a fejemet kapkodtam. Nálam a játék másfél óra könyörtelen hajszolás után rögtön megelőzte a 2., 3., 4., 5.részt és az Originst, tehát rögtön a trónra ugrott, a Silent Hill 1 mellé.
A játék végre valóban 100%-ig kalandjáték lett, semmi fegyver nem áll rendelkezésünkre, csak menekülni, bujkálni, és torlaszokat létrehozni tudunk, hogy akadályozzuk cseppet sem kellemes üldözőinket. A játék a fegyver hiánya miatt véleményem szerint messze a legélőbb és legvérfagyasztóbb epizód lett. Hangulatból ötös. A történetről annyit lehet elmondani elöljáróban, hogy valóban Harry Mason és a kis Cheryl a főszereplők, akár az első részben, de ahhoz képest, hogy ez a játék állítólag remake, minden megváltozott silent hillben. Hogy ennek mi az oka? Az, hogy Harry az egész történetet egy pszichológusnak meséli el, így álom és rémálombeli démonjai, kisebb agyrázkódása, valamint biztosra vehető, kialakulófélben lévő tébolya, egészen megfűszerezte az első részben történteket. Ami eddig rozsdás volt, véres, kopott, láncokkal, rácsokkal teli, azt most ellepi a végtelen fagy...
A játék hangulata megmaradt vérbeli Silent Hillesnek, de valóban most először változott meg az alternatív, vagyis a rémálomvilág képe. Az eddigi jól ismert fémes-rozsdás formulát a fagyás váltotta fel. A jég új utakat váj, eltorzít dolgokat, és persze más utakat el is zár.
Technikáról csak annyit tudok elmondani, nem tudom ugyan a ps2-es verzió mennyiben más mint a wii-s, de amit én a kezembe kaptam, az messze kihasználta a ps2 minden lehetőségét mind grafikailag, teljesítményben, és játékmenetileg is. Mason rengeteg tárgyat tud manipulálni, folyton cikázunk belső és külső nézet között, ami néha rettenetesen hangulatos, az emberek mimikája, textúrái, és mozgása pedig kifogástalan. Amikor mr.Masonnal az éjfattyak (máshogy nem tudom nevezni őket) elől menekülünk, átugrunk árkokat, felmászunk falakon, vagy éppen leugrunk, bebújunk valami alá, eldöntünk valamit, vagy teljes testünkkel nekiugorva kitörünk egy ajtót, az olyan intenzív és élő, hogy szinte ki is fáradunk tőle, annyira beleéljük magunkat.
Külön említésre méltó a telefonunk, amit bármikor előkaphatunk. Nem csak felhívhatunk vele a játékban található minden telefonszámot, de nyomokról, furcsaságokról fotókat is készíthetünk, el is menthetjük őket, lementhetjük a játékunkat, GPS-el tájékozódhatunk, megnézhetjük mit értünk el eddig a játékban, és hang, kép és sms üzeneteket fogadhatunk és tárolhatunk. Emellett van egy inventorynk is, melyben a fontosabb emléktárgyakat rakhatjuk. Ez nagyon hangulatosan egy egyszerű kartondoboz, amiben valóban bele is férnének ezek a dolgok, tehát nem fogunk egy fél hentesüzletet és kórházi felszereléscsomagot magunkkal hordani, mint az Originsben például. ;)
Miután beszippantott a játék fagyos hangulata, már nem is kellett mást tennem, csak kinézni itthon az ablakon. Az autót sűrű hó lepte, a fehér pettyek fagyos gyémántokként csillogtak egy halvány utcai lámpa fényében. Csend volt... Egyedül voltam...
Aztán megcsörrent a telefon...

2010. jan. 21., 16:59
Iskola
Iskola

Messze nem remake... Sőt a reimagining is elég tág kifejezés ha a Shattered Memories-ről van szó. MEGJELENT!
Wiire... Belenéztem ééééés SPOILERES LESZEK
A játék teli van WTF momentekkel. De télleg, aki azt remélte hogy egy új SH1-et kap, annak csalódnia kell...
Harry nem Harry? Harry Mason 18 éve meghalt? De most mivan? Dahlia szerint együtt járnak már évek óta, sőt Harry még a csöcseit is elnevezte... :mrgreen: Aztán a végén van a nagy WTF pillanat... Cheryl... :shock:

Meg kell mondjam hogy még így sem értem a játékot magát, úgy hogy ha valaki jobban megértette az elmagyarázhatná nekem. ;)
A rémálmos részek kib*szott jók, sokszor neki kell ülni hogy sikerüljön kitalálni belőlük... Vannak benne rejtvények is, bár inkább ilyen interaktívak...
Valamint kint az OST is, nekem már megvan ha valakinek kell akkor írok, szokás szerint gyönyörű számok vannak rajta.

2009. dec. 14., 09:39
Kórház
Kórház

Hogy értitek, hogy kapunk ezúttal sztorit is? Ez nem az 1-nek a remake-je? Vagyis a sztori nem ugyanaz lesz?

2009. dec. 14., 09:28
Wood Side apartman
Wood Side apartman

A fegyver hiánya nekem is fura, minimum egy steel pipe beeshetett volna, de meglátjuk.

2009. dec. 05., 14:24
Profil Honlap
Silent Hill utcáin
Silent Hill utcáin

így amit eddig láttam a játékbol,nekem nem igazán jôn be.Hiányzik a játékbol(Ahogy láttam)az a megszokott Silent Hill atmoszféra.Pl. mikor a világ,alternatív világgá változik.Nekem nem jôn be a fagyos kôrnyezet.Azonkívul az sem tetszik,hogy egyáltalán nincs fegyver a játékban,még egy darab bot sem. :mad: Lehethogy egy jo tôrténet,talán ezért is fogom megvenni,de nem hiszem hogy ez a darab lesz a kedvencem...

"As a god I step forth upon the writhing suppurating surface of the deadside serpent.What sleep is here?What dreams there are in the unctuous coilins of the snake´s mortal shuffling.My hand the arcing deathblow at the end of all things...."

2009. dec. 05., 13:38
Wood Side apartman
Wood Side apartman

Megkockáztatom, hogy a Silent Hill 3 óta a legjobb SH játék lesz. Talán még a 2 óta is...
Úgy tűnik, ezúttal nem csak egy várost kapunk, hanem egy sztorit is, ami már nagyon hiányzott. Egy olyat, aminek van köze minden eddigihez.
Egy helyszín mintha az Originsből is befigyelt volna. :)
Szerintem ezt hamarabb végig fogom tolni, mint ahogy befejezném a Homecomingot...
A készítő biztosan szemüveges. Most már nem csak Harry kapott egyet, de Cybil is. Harrynek ritka geek feje van, elég idegesítő, de majd megszokjuk. :)

2009. dec. 05., 13:33
Profil Honlap
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 236 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5  Következő