Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2010. szept. 09., 04:28

Hozzászólás a témához  [ 967 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Következő
 Élmények 
Szerző Üzenet
Silent Hill utcáin
Silent Hill utcáin

Hozzászólás 
rolika20 írta:
A JÁTÉK MAGA JÓ:
a játék maga jó de ez nem silent hill es ez inkább szellemes nem szörny van bene de ha nem ezt nézük nagyon jó játék de akor ne silent hill 4 nek nevezék mer egyátalán nem hasonlit rá egy két esetbe lehet de nem nagyon pl:.a robi nyuszi is feltünik .de a rajongo fanatisták mint én kicsit csalodnak én adig jutotam el mig a erdőbe vanak onna nem látam értelmét de azért izgi az hogy amikor 1 ember meghal akor a falrol eltünik 1 kész és a bezár szoba és a zene is jó és félelmetes a szörnyek közül 1-2 silent hill es pl:.a 2 fejü baba.az anyukám azér le jácota.

Hát a Shattered Memories-ban is vannak szellem féleségek...

Hangerő: A kis hangerő büntetendő 1-3 hónap szabadság vesztéssel.
Helyszín: Bárhol ahol félelmetes.
Idő: Este
Egyéb kellékek: pop-corn,pizza,hamburger,sült krumpli vagy egyéb ételek, valamint sok üdítő

2010. aug. 10., 20:18
Silent Hill utcáin
Silent Hill utcáin

Hozzászólás Re: Élmények
A JÁTÉK MAGA JÓ:
a játék maga jó de ez nem silent hill es ez inkább szellemes nem szörny van bene de ha nem ezt nézük nagyon jó játék de akor ne silent hill 4 nek nevezék mer egyátalán nem hasonlit rá egy két esetbe lehet de nem nagyon pl:.a robi nyuszi is feltünik .de a rajongo fanatisták mint én kicsit csalodnak én adig jutotam el mig a erdőbe vanak onna nem látam értelmét de azért izgi az hogy amikor 1 ember meghal akor a falrol eltünik 1 kész és a bezár szoba és a zene is jó és félelmetes a szörnyek közül 1-2 silent hill es pl:.a 2 fejü baba.az anyukám azér le jácota.

2010. ápr. 24., 13:49

nem volt ma időm rááá :cry: no majd holnap :D
A sötétségről jut eszembe:D az akkora hatalmas élményt+parát ad a játéknak, hogy visszamész a szobádban (arra felé amerre járok), és észreveszed, hogy kezd sötétedni kinn...aztán megint feljössz, és megint sötétebb van...feloltódnak a villanyok a szobában, árnyékot vetnek a dolgok..kinnt az autók fényszórója világít....az az érzés, hogy valami készül :D MIndig is megnyugtatott visszatérni a lakásba, de mostmár nem igazán :D

2010. feb. 01., 22:24
Silent Hill utcáin
Silent Hill utcáin

Hozzászólás 
-----------------------------------------

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sear 2010. jún. 19., 10:23-kor.

2010. jan. 31., 23:54

nah már most érdekel a 2-hogy a 4végén se vagyok :D ...gondolom aki előbb a 2vel játszott az már sejthet valamit a végkimenetelt illetően...már nekem is kezd összeállni :D Csodálatos, látszik, hogy Konami alkotás:D Egy valamivel nem vagyok megelégedve...a szörnyekkel...eddig körülbelül 5félével ha találkoztam és ugye lentebb említettem, hogy merre járok...és ilyesztőnek nem mondhatóak...egyszer kétszer voltak a szellemek a kameraállás miatt ilyesztőek, hogy hirtelen belebegnek:D de igazából, inkább viccesek...pl a kórházban ezek a böfögő valamik :D...ám nem tudom ebben a játékban is számít e a végén a lött, és ütött ellenfelek aránya:D én nem tudom miért de a vascsőről nem tudok leszállni :D a töltény meg csak gyülik o.O'..na jó a fejsze túltesz a csövön:d mióta megvan azzal küldöm...de az ásó is bizti jó lehet, de mivel akkor már megvolt a fejsze nem cseréltem le:D ...
..élményekre visszatérve ami nagyon megfogott az még a zene, hangahatás...mivel csak egy mono tv-n küldöm nem tudom átérezni a nagyobb hatásokat, de ezzel is kegyetlenül meg vagyok elégedve:D sokkoló halk muzsikák, emberfeletti hanghatással fűszerezve...a szörnyek hangja is fain, leszámítva kinézetüket...ha még eszembe jut valami akkor írok...tervezem hogy jövőhéten időtszakítok a továbbiakra, megírom azt az élményt is :D...jajj valamit elfelejtettem xD...főszereplő muksiknak nagyon depis beállítottsága, és érdektelen hangja nagyon nem tetszik :) olyan mintha a Médiumból a csajszi férjével kellene végigmenni :D

2010. jan. 31., 22:15
Heaven's Night bár
Heaven's Night bár

Szerintem simán folytasd tovább, közben szerezd meg a többit. És amikor elkezdessz játszani a 2-vel, majd figyeld a sírfeliratokat, meg az újságcikkeket, lesz rajtuk egy két ismerős arc.

2010. jan. 31., 18:05

HATALMAS :D a játék felénél ..vagyis már Eileen-el pirítok, ez nem tom mennyire lehet a fele....és nagyon tetszik, ez az első SH- amivel játszok, más fórumba már írtam, mert közbe gyorsan lezavartuk az 1-et, hogy legyen valami több fogalmam a dolgokról, de ott azt tanácsolták, hogyha az élményre játszok, mert ugye arra játszik az ember, - ezért is találtam meg ezt az oldalt(elsősorban a talált fecnik fordítása miatt) - akkor már jobban megérné ha a 2-t is végigvinném és a 3at, mielőtt a 4et...
Nehéz kimondani, de nem akarom abbahagyni:D alig várom már, hogy valamelyik álmomból felkeljek, és körbe nézhessek a házban mi zajlik e-közben. Szóval a kérdés az az, hogy most hagyjam abba itt..és vegyem meg a 2-t....3-at (vagy egyéb forrásból megszerezzem)..és aztán térjek vissza a 4hez ?
azért ide az élménybe írtam..mert aki itt élményekről ír az valószínűleg tudja mi a helyes utam :D köszi szépen előre is !

2010. jan. 31., 11:18
Heaven's Night bár
Heaven's Night bár

Egyetértek, a filmben sokkal kobban voltak felhasználva az SH 4-es zenék, mint magában a játékban, az a jelenet, az tökéletes volt.

2010. jan. 02., 14:27
Wood Side apartman
Wood Side apartman

Vicces módon talán Akira Y. is észrevette ezt később, ugyanis utána a filmhez a Wounded Warsongot úgy behelyezte, hogy lepetéztem tőle. Amikor a nő a városba érve, a Patient Demont lelőve menekül bilincsben, majd közvetlen utána, amikor a busztérképeket nézegeti, hogy elérjen a sulihoz. Mindkettő csillagos ötös volt, még a játékban sem volt jobb.

2010. jan. 02., 13:54
Profil Honlap
Silent Hill utcáin
Silent Hill utcáin

Ez igaz,nem biztos hogy mindet feltudnám sorolni mikor és hol szol,de talán.Nem is ez számít.Abban egyetértek hogy a remek dalok alig hallhatoak,pedig szerintem a játék ôsszes soundtrackje írto jo lett,az elôzôkhôz képest is,pedig azok is nagyon jo dalok voltak.Vártam volna az egyik kedvanc dalomat egy jelenetnél,pontosabban annál mikor Jasper,asszem így hívták a tegod aki elégett a wishhouse-ban,na oda betettem volna a "Cradel of forest"-et.Nagy sajnálatomra a játék végén hallhato a szám,de így legalább teljes egészében lemegy.....

"As a god I step forth upon the writhing suppurating surface of the deadside serpent.What sleep is here?What dreams there are in the unctuous coilins of the snake´s mortal shuffling.My hand the arcing deathblow at the end of all things...."

2010. jan. 02., 02:56
Wood Side apartman
Wood Side apartman

Cynthia halálához a zene egyszerűen elképesztően jó, tényleg. A szöveg is...

2010. jan. 01., 22:16
Profil Honlap
Heaven's Night bár
Heaven's Night bár

Már korábban leírtam, hogy mi a problémám vele, nem az, hogy rossz a zene, hanem az, hogy nincs igazán beépítve a játékba.
Kiváncsi lennék rá, hogy a te álltalad felsorolt számokat el tudnád-e fejből mondani, hogy hol szerepelnek a játékban, mert én nem (pedig 4-szer végig vittem).
Baromi jó az SH 4 zenei albuma, de én a játékrol beszélek, amiben szinte sosincs háttérzene (vagy háttérzaj), egy helyszínen se, az általad felsorolt számok kábé fele pedig nem is hallható a játékban abban a formájában, ahogy rajta van az albumon, ami rajta van, azoknak is a 90 %-a pedig csak halkan prüntyög egy jellegtelen videójelenet alatt, mondjuk 10 másodpercig (a Wounded Warsong-ból max az legeleje hallható).
Az SH 4 zenei téren alulmúlja a többi részt, írtózatosan gyengén lettek benne felhasználva nagyon jó számok, max 3 igazán kiválló videójelenet van benne, az Intro, Cynthia halála, meg a Josephel való beszélgetés.

2010. jan. 01., 20:46
Silent Hill utcáin
Silent Hill utcáin

Idézet:
Az annyira nem hiányzott, épp elég volt a szellemes noise effect.
Amúgy a pályákkal nem volt nagy bajom, úgy szerkezetileg (csak ügye az erdő), csak tényleg sötétben sokkal jobb lett volna ugyanez, komolyabb zenei aláfestéssel.
Söt nekem ömagába a változtatásokkal, a kitérő történettel sincs bajom, csak a kivitelezés pontján lett néhány bukó (az a pár, amit korábban leírtam), amitől elmarad a korábbi részek igen magas szinvonalától.

Szerintem a 4-esben pont a zene az ami a legjobb volt.Nagyon jo számok kerultek ki a négyesbôl...imádom ôket."Room of angel","Cradel of forest","Wounded warsong","Waiting for you","Tender sugar",Your rain" és még sorolhatnám..... :P

"As a god I step forth upon the writhing suppurating surface of the deadside serpent.What sleep is here?What dreams there are in the unctuous coilins of the snake´s mortal shuffling.My hand the arcing deathblow at the end of all things...."

2010. jan. 01., 15:28
Heaven's Night bár
Heaven's Night bár

piramis írta:
No és a rádió hiánya? :D

Az annyira nem hiányzott, épp elég volt a szellemes noise effect.
Amúgy a pályákkal nem volt nagy bajom, úgy szerkezetileg (csak ügye az erdő), csak tényleg sötétben sokkal jobb lett volna ugyanez, komolyabb zenei aláfestéssel.
Söt nekem ömagába a változtatásokkal, a kitérő történettel sincs bajom, csak a kivitelezés pontján lett néhány bukó (az a pár, amit korábban leírtam), amitől elmarad a korábbi részek igen magas szinvonalától.

2010. jan. 01., 12:47
Silent Hill utcáin
Silent Hill utcáin

Igen,a film készul el hamarább mint az ôtôs.Abbol is vették a részleteket,már az Origins is a film után készult,oda szintén tettek egy filmbeli világátváltozást,mikor Alessa megjelenik a korház lépcsôin....

Ja,én is zúznám hajnalig,ha meg lenne.... :mrgreen:

2009. dec. 31., 15:06
Silent Hill utcáin
Silent Hill utcáin

Mivel nekem a film az első a Silent Hill-franchise-ból, így nálam fordítva van: a filmet hasonlítom a játékokhoz. Így az ötödik maximálisan bejön.

Lesz majd egy elég elvetemült kérdésem az ötödik résszel kapcsolatban (meglehet néhányan belepirulnak is :D ), de majd csak ha kipörgettem (hajnalig nyomtam, még ma neki akarok ülni). :)

2009. dec. 31., 14:21
Profil YIM Honlap
Silent Hill utcáin
Silent Hill utcáin

A mozgolépcsôs részhez...ahhoz no comment......valoban nagyon idegesítô. :mrgreen:
A Homecominghoz még annyit fuznék hozzá,hogy a játék néhány eléggé fontos része,és karakter a filmbôl van kopírozva.Ez alatt azt értem,hogy aha megnézed a filmbeli nôvérkéket,és a játékban szereplôket,pontosan ugyan olyanok.Akárcsak a már kedvel Pyramid head szintén filmes kopi,a kettesben máshogy nézett ki.Valamint mikor a világ átváltozik......nekem ugyan nagyon tetszik ez a verzio,de mégiscsak egy filmbôlcsent jelenet......és még lehetne sorolni.... :ph:

2009. dec. 31., 02:18
Silent Hill utcáin
Silent Hill utcáin

piramis írta:
Hát... épp az a baj, hogy a pályák jól kivilágítottak. ;) Sokkal hangulatosabb csak addig ellátni, amíg a lámpa elér. Henry fejfájása pedig csak a szellemeknél volt, a többi szörnynél nem, ha jól emlékszem.
Talán hülyeség, de nekem az is csalódás volt, hogy pölö a Kórházban a folyosón mindegyik ajtó nyitva volt. Elrontotta azt a krízis érzést, amikor 1-1 nyitva talált helyiségben harcolsz az életedért, utána szinte várod azt a rossz ajtózár hangot, hogy "bárcsak zárva lenne!". :D
Nem lenne jó ugyanaz a helyszín, de a 3 Vidámparkja alig hasonlított az 1-éhez... vagyis lehetne az azonos helyszíneket is változtatni, vagy új városrészeket adni hozzá, vagy nem a városban elkezdeni, mint a 3 esetében.

Ha a játék megint egy másik városban kezdôdne,utána menne át Silent Hill-be,az megincs csak egy lerágott csont lenne....
A korházas kommenthez csak annyit fuznék hozzá,hogy nem volt minden ajto nyitva,csak ahol a megkergult toloszékek voltak....... :lol:

2009. dec. 31., 02:07
Silent Hill utcáin
Silent Hill utcáin

Victim írta:
Mikor nekiultem elôszôr játszani,pont az irányítás volt az amin elcsodálkoztam,hogy milyen kônnyu.

Lehet konzolos verziót portolták át PC-re, mert a PC-s verzió bizony maga a borzalom. :???: Nincs kilóméteres listám a részemről kipörgetett játékokról, de eddig ez listavezető a pocsék irányításban. Sajnos. :neutral:
Nem tudom melyik topicban olvastam, hogy ez az a rész amit lehet nagyon szeretni, meg nagyon utálni, köztes állapot meg elvétve van. Na én nagyon utáltam. :oops:
Igen, Henry feje csak a szellemktől fájdult meg (meg az enyém is :lol: ). Pl. mikor pofozgattak a mozgólépcsőn főhősünk csak nyögdécselt, meg szerencsétlenkedett, de fejfájása nem volt. :D Mondjuk én gondoskodtam volna róla, hogy legyen. :mrgreen:

Homecoming-nak nekiültem. Tetszik. De úgy néz ki, hogy 1 GB rammal néha beüt a kaksi. :???: De csak ritkán. És igen, nagyon tetszik, főleg hogy megvolt az első találkozásom a piramisfejű valamivel. Pyramidhead for president! :lol:

2009. dec. 30., 23:45
Profil YIM Honlap
Wood Side apartman
Wood Side apartman

Hát... épp az a baj, hogy a pályák jól kivilágítottak. ;) Sokkal hangulatosabb csak addig ellátni, amíg a lámpa elér. Henry fejfájása pedig csak a szellemeknél volt, a többi szörnynél nem, ha jól emlékszem.
Talán hülyeség, de nekem az is csalódás volt, hogy pölö a Kórházban a folyosón mindegyik ajtó nyitva volt. Elrontotta azt a krízis érzést, amikor 1-1 nyitva talált helyiségben harcolsz az életedért, utána szinte várod azt a rossz ajtózár hangot, hogy "bárcsak zárva lenne!". :D
Nem lenne jó ugyanaz a helyszín, de a 3 Vidámparkja alig hasonlított az 1-éhez... vagyis lehetne az azonos helyszíneket is változtatni, vagy új városrészeket adni hozzá, vagy nem a városban elkezdeni, mint a 3 esetében.

2009. dec. 30., 23:36
Profil Honlap
Silent Hill utcáin
Silent Hill utcáin

piramis írta:

Elemlábpa nem kell,mivel a pályák jol kivilágítottak.Rádio pedig mire is szolgál a tôbbi Silent hillben?.....Jelzi a szôrnyek kôzelettét.A 4-esbe ezt potolta Henry fejfájása.Mikor szellem volt a kôzelben,Henry fejfájása jelezte.nem értem miért kôt bele mindenki a széria 4-es részébe.Fôleg az irányításba?Mikor nekiultem elôszôr játszani,pont az irányítás volt az amin elcsodálkoztam,hogy milyen kônnyu.Egy apro mozdulat az analoggal,és Henry már is megfordul....Igaz pc-n soha nem játszottam.A pályák szerintem királyak,és ôrulôk neki hogy tôrtént ilyen változtatás a játékban.Nem hiszem hogy mindenki ugyanarra a Silent hill-re vágyna mindig!?Ugyanaz a poros hotel,és templom....meg vidámpark.nem vagyok semmi megszokottnak és jonak elrontoja,de hogy ilyen szinten változtattak a pályákon,én annak csak ôrulôk.Na jo,az erdôs pálya tényleg kicsit gáz,viszont a vizibôrtôn,és a Hotel igazán nagyot ut. :lol:
Nincs Silent hill,amit elôtérbe helyeznék....nálam 10-es skálán,10-es az ôsszes.Kivétel nélkul mindegyiknek megvan a maga sajátos atmoszférája,és idegesítô része....Az egyesben az utolso pálya,már nem is emlékszem mi is volt pontosan,azt viszont tudom,hogy térkép nem volt.A 2-esben a labirintus pálya számomra egy fos,amin hulyére idegeskedtem magam :ph:
A 3-masban a Borley haunted mension az amitôl hardon kikészultem,mivel nem képes lefékezni magát Heather a kellô pillanatokban.....
Az egyetlen talán az Origins,amin kellemesen csalodtam.Itt meg viszont a játék a lehetôség az easy,medium és hard kôzt elmaradt.Attol fuggetlenul nagyon utôs része a sorozatnak.... :ph:
A Homecoming-al még nem játszottam.... :twisted:

2009. dec. 30., 23:28
Silent Hill utcáin
Silent Hill utcáin

Az irányítás okozta idegbaj mellett ez fel sem tűnt... :mrgreen:
De így felsorolva tényleg sok minden hiányzik belőle. :???:

2009. dec. 30., 23:15
Profil YIM Honlap
Wood Side apartman
Wood Side apartman

2009. dec. 30., 22:59
Profil Honlap
Silent Hill utcáin
Silent Hill utcáin

Mondjuk az elemlámpa hiányára épp nem figyeltem fel. De igen, ez is egy rossz pont. :mrgreen:

Todd írta:
OFF: Épp itt volt anyukám, és nagyon megtetszett neki az avatarod Dentorel, nem tudnád elküldeni, vagy megadni a linkjét (ha lenne nagyobb felbontásba, annak különösen örülne)? ;)

itt a link, de innen is lehet mazsolázgatni. Ezek csak avataroknak/telefonra készültek. Nagyobba max. 240x240-est láttam.

2009. dec. 30., 19:28
Profil YIM Honlap
Heaven's Night bár
Heaven's Night bár

Ez a korlátozott tárgyfelvétel nekem pont tetszett, valahogy reálisabbá tette a játékot, csak szerintem jobb lett volna, ha ugyanúgy nekünk kellett volna kezelni az elemlámpát, mint a korábbi részekben (és persze akkor az már rögtön elfoglalt volna egy tárhelyet), ahelyett, hogy statikusan meg vannak világítva a pályák.

OFF: Épp itt volt anyukám, és nagyon megtetszett neki az avatarod Dentorel, nem tudnád elküldeni, vagy megadni a linkjét (ha lenne nagyobb felbontásba, annak különösen örülne)? ;)

2009. dec. 30., 10:06
Silent Hill utcáin
Silent Hill utcáin

Nekem a nyilakkal semmi problémám volt. Épp az volt a gond, hogy ment jobbra-balra, de kiválasztani nem tudtam.
És tényleg monoton lesz, amikor mindig visszatérünk a szobába.
A falból kijövő szellemek nem ijesztgettek, hanem idegesítettek. Főleg az első találkozáskor. Amennyit mentem előre, kétszer anyival kerültem hátrébb...

A SH3-ban PC-n korlátlan mentés állt rendelkezésemre. Ennek örültem is.

2009. dec. 30., 01:34
Profil YIM Honlap
Wood Side apartman
Wood Side apartman

Többnyire egyetértek veled (én megmondtam-duma :D). Én konzolon toltam, de az irányítás így is idegesítő volt. A nyilakkal változtatni a kézbe vehető dolgokat - amik persze sokszor a háttér miatt nem is jól látszanak - és ezt néha egy pillanat alatt kellett volna, hát... a szellemek tényleg idegesítőek voltak inkább, bár bevallom, a falból kinyúló szörnyeket a széria legfélelmetesebbjének tartom, nálam ott nagy paraszint volt. :)
De a helyszínek se tetszettek, a mindig szobába visszatérés pedig igen hamar unalomba fulladt. A SH3-nál (konzolon) ugyanígy nem lehet bárhol menteni, azzal nincs is semmi baj, de hogy minden mentésnél le kelljen futni egy tök felesleges kört, az marhaság volt.

2009. dec. 29., 22:02
Profil Honlap
Silent Hill utcáin
Silent Hill utcáin

Todd írta:
De azért egy trágyadombnak minősíteni az erős

Mielőtt reagáltam volna, gyorsan visszaolvastam, mert nem voltam biztos, hogy úgy írtam le valamikor 2 óra után, ahogy akartam (megnyugodtam, jól írtam le).
Nem a játék trágyadomb, hanem az irányítás. És igen, sajnálatos módon nagyon sokat ront rajta. Nem mondhatja senki, hogy nem volt meg bennem az akarat, de amikor lassan csak túl léptem a fél órát, és nem sikerült beledobni azt a nyamvadt érmét a metróban... hát akkor már vörös volt a fejem.
És pont azért jellemzem így az irányítást, mert ahogy nézem egy év után jött ki a The Room, és nem hiszem, hogy szinte mindent kukázni kellett volna az új irányvonal miatt. Oké, újítsunk, de azt okosan! Igazából irányításról szóló negatív hozzászólást sem a második, sem a harmadik résszel kapcsolatban nem olvastam (vagy elkerülte a figyelmemet), nálam épp azért lett nagy kedvenc, mert Gamepad-del tökéletesen ment mindkettő, így az előre látható 2-3 órás gép előtti görnyedéstől mentett meg, s csak neki kellett feküdnöm az ágyon, és élvezni. Tudom, konzolnál nincs ilyen probléma, meg kényelmesebb is, de erős indokok szólnak nálam a PC mellett.

Visszatérve eredeti gondolatmenetre, én nem hiszem el azt, hogy a Konaminál ülő fejlesztők közül egy sem látta, hogy az előző két játék irányításilag rendben van (főleg Gamepad-en), mert ezt elvileg tesztelik. Erre a negyedik kínlódás, egyik kezemben Gamepad, ami egy kézen fárasztó, másik kezemben egér, s ülök a gép előtt... Kb. hasonló pofára esés volt a Resident Evil 5 részével kapcsolatban is, ami Gamepad-ról iszonyat volt, annak ellenére, hogy az előző rész tökéletesen ment. És még nem is mondható, hogy a szerkentyűm piacó bóvli.

Az utalások egy részét valóban felfedeztem, de nekem jobbára inkább úgy tűnt, hogy "betesszük, hogy azért kapcsolódjon már a korábbi részekhez" érződik rajta. Legalábbis nekem mindenképp. Volt pár ismerős dolog, amire nem jöttem rá, ezeket elolvastam, utána értelmet nyertek, de úgy se volt az igazi (lévén, hogy időhiány miatt visszamenőleg csak egyszer pörgettem ki a SH játékokat, a SH3 is csak azért sikerült végigvinni, mert az ünnepek miatt itthon vagyok). Azt gondolom játéknak tökéletes lett volna, csak nem SH játéknak. A második részben Maria halála sokkolt, a harmadikban Harry kipurcantása orbitális pofon volt. Itt Cynthia halála csak annyi volt "pfff... szegény". Félelem faktor szinte egyáltalán nem volt. Mondjuk nem is azért ültem az előzőekhez sem le (SH féle játékok műfaja nem az én asztalom), hanem a történet miatt. Oké, a negyedik is elég összetett, normálisan összerakott, de valahogy nekem mégsem volt nyerő.

A helyszínek valóban borzalmasak voltak, én készültem arra, hogy ismét SH-be lehet majd bolyongani. Sajnos nem így lett. Az erdő totálgáz volt szerintem is, kicsit túl lineárisra sikeredett. Ott vettem fel a golfütőt, afellett is kellett keringenem egy jó tíz percet, mire a játék felajánlotta, hogy dönthessek afelől, hogy felveszem, vagy ott hagyom.
Ami még nem tetszett, az a mentés! A harmadikban végre lehetett mentési helyektől függetlenül mentegetni, itt gyakorilatilag csak akkor, ha visszamegyünk a lakásba. A falon sokszorozódó kezekről no komment, csak úgy mint a perverz szomszéd kukkolda :twisted: (ugye falon keresztül).

Valóban inkább éreztem thrillernek, mint horrornak. A teremtmények se tetszettek, a lebegő szellemek a gyagi szintet súrolták. Végül beugrott, hogy voltak a SH1-ben, csak ugye ott normálisan kerültek megvalósításra, nem lett volna hátrány, ha így kerül bele a négybe. Na meg a falbol kijövő emberpalántákon is hümmögtem egyet...
Külön álló játékként szerintem nagyszerű lett volna (az is biztos, hogy bele se ütöttem volna az orrom), de SH játéktól többet vártam, mást vártam. Nem kell mindig ugyanazt a vonalat követni, lehet változtatni, de nem így, és nem ennyire radikális módon. Nem mondhatom, hogy az igényeimnek nem felelt meg, mert kb. ugyanazzal az érzéssel ültem le a SH3 mellé, mint a 4 mellé. Különbség csak az, hogy a harmadik berántott és nagyon
tetszett is. A negyedik rész újboli kipörgetésének még a gondolata sem merült fel bennem, jó mélyre el is ástam... :twisted:

Nem baj, szerencsére van még hátra a Homecoming, amiről szintén hasonló vélemények keringenek, mint a négyről. De szerencsére párhuzamosan kezdtem el mindkettőt, s az ötödik rész eddig nekem nagyon is bejön.

2009. dec. 29., 13:53
Profil YIM Honlap
Heaven's Night bár
Heaven's Night bár

Gondolom a pocsék irányítás sokat ront az összképen, de én közel sem éreztem ennyire tragikusnak az SH 4-et.
A történet szeintem nagyon jó, sokkal egyedibb, mint sok másik részé, csak inkább nevezhető thrillernek, mint horrornak. És ha nem fedeztél fel kapcsolódási pontokat/momentumokat a korábbi részekkel, akkor elég felületesen szemlélted a dolgot.
Walter említésre kerül több helyen a Silent Hill 2-ben, az apartman gondnoka pedig nem más, mint James apja, továbbá Joseph egyik cikke, ami ott van az SH 4-ben olvasható az SH 3-ban is (ráadásul az, ami a henger alakú börtönről szól, szóval már elég korán eldönthették, hogy SH játék lesz).
Emellett sok dolog nem volt az igazi az SH 4-ben főleg a megvalósítás terén. Ennek a játéknak a története áll a legközelebb hozzám, mivel Henryvel baromi könnyen tudok azonosulni (zárkózott figura, gyakori visszatérő rémálmok stb.), mégis ezt a részt tartom a leggyengébbnek én is.
A sok lineáris zárt helyszin elég gagyinak tűnik a korábbi részekhez képest (az erdő egyenesen botrányosan gyenge, egy kockákra felosztott keritésekkel teli erdő, miféle hülyeség ez?), a zenék beszúrása a játékban szintén elég rossz, nagyon sok igen kiválló szám halkan prüntyög a háttérben egy fél perces videó alatt, mintha nem is a játékhoz készültek volna, csak Akira kidobott egy (amúgy kiválló) albumot, aztán valahogy beleerőszakolta a száainak egy-egy apró jellegtelen részletét a játékba (a kezdővideó így is zseniális, kár hogy a játék sose éri el azt a szintet). A parafaktor szerintem minimális, max néha megijedtem egy kicsit a játéktól, de mivel full hiányoznak a részekre oly jellemző idegtépő zörejek, és hangok, így nem képes fenntartani az állandó feszültséget.
De azért egy trágyadombnak minősíteni az erős, jó játék az SH 4, csak nem kiválló, amúgy én olyan 7/10-re taksálnám, még így is kipörgettem 4-szer.

2009. dec. 29., 10:45
Silent Hill utcáin
Silent Hill utcáin

A harmadik résznél mondhattam azt, hogy az első kettő olyan zseniális volt, hogy már a kezdés előtt lehúztam a SH3-at. Nos ugyanez lett volna a negyediknél is, de elakartam ezt kerülni, ezért úgy voltam vele, hogy jó lesz ez.
Párhuzamosan kezdtem el nyomni a Homecoming-gal, de a The Room előbb került kipörgetésre, habár a játék alatt háromszor éreztem azt, hogy helyben idegösszeroppanást kapok...
Először is PC-n az irányítás valami hallatlanul pocsék. Billentyűzet átkalibrálása után is egy nagy fekália domb. Gondoltam Gamepad (ugye amit javallottam a technikai topicban)... újabb sokk: a második és harmadik résznél elég volt bedugni az USB csatlakozóba a kis aranyos, elterültem az ágyamon, mint háromnapos vizihulla a partva vetődést követően és teszteltem a félelemfaktorom. Ellenben ennél szükség volt egérhasználatra is. Ezzel szemben még Gamepad-del is szörnyű volt az irányítás. Pl. a metrónál ahol érméket kellett bedobni valamivel több, mint fél óra után sikerült!!! Hát mentem lepetezém!
A történet kellőképen zavaros, nem is érzem Silent Hill-esnek, mert szinte semmilyen momentum nem lelhető fel benne (oké, már kezdéskor kiszúrtam a nyuszit, ami érdekes módon benne van az ötödik részben is, rögtön kezdéskor). Gyanítom ez egy önálló fejlesztés volt, csak ráaggadták a SH címet, hogy eladható legyen.

Szentségtörés ilyet mondani egy SH rajongói fórumon, de szerintem a negyedik rész olyan messze áll a minőségtől, mint Jeruzsálom Makótól (sajnos). Vártam, hogy beszippantson, extázisba hozzon, mint az előző részek (még a kezdés előtt leblamált SH3 is tudta ezt)... de semmi nem történt. Csak kérdeztem, hogy ez? ez mi ez? ez mi volt?
Megölhetetlen szellemek? Aztán Cynthia szelleme, Jasper szelleme... na kössz..

Hozzávetőleg örülök, hogy egy időben tettem fel a 4 és 5 epizódot, annak végképp, hogy egyszerre is kezdtem el, mert a Homecoming nekem nagyon bejön (igaz, még csak az elején járok, de nagyon hangulatos, főleg, hogy van a filmre utalás, pl. mikor átváltozik a kórház, nővérkék... stb.)

2009. dec. 29., 02:17
Profil YIM Honlap
Silent Hill utcáin
Silent Hill utcáin

balta írta:
Na lenyomtam mégis csak a 4-est is, mert nem bírtam ki. És visszavonom az előzőeket, valószínű hogy hirtelen felindulásból követtem el azt a post-ot, többet nem teszek ilyet :)
Jó a 4-es, csak szokni kell az elcseszett irányítást.. ha az megvan, jöhet a hangulat. Ami azért mégiscsak ízig-vérig SH! Valahogy most jobban sikerült átéreznem a hangulatot mint anno mikor először játszottam vele. A halott Walter a rejtett szobában pedig valami hatalmas alkotás! Szóval eltekintve ettől a fostos béna Henry csávótól, a játék megállja a helyét a sorban (nálam).

Hm...szerintem az egyik legkönyebben irányithato Silent Hill a 4es,bár igaz én nem pc-n nyomom.Könnyen rá tudsz fordulni az ellenfelekre vagy éppen elmanőverezni mellettük...mondjuk nekem az egyik kedvencem a 4-es.... :ph:

2009. dec. 13., 18:54

Na lenyomtam mégis csak a 4-est is, mert nem bírtam ki. És visszavonom az előzőeket, valószínű hogy hirtelen felindulásból követtem el azt a post-ot, többet nem teszek ilyet :)
Jó a 4-es, csak szokni kell az elcseszett irányítást.. ha az megvan, jöhet a hangulat. Ami azért mégiscsak ízig-vérig SH! Valahogy most jobban sikerült átéreznem a hangulatot mint anno mikor először játszottam vele. A halott Walter a rejtett szobában pedig valami hatalmas alkotás! Szóval eltekintve ettől a fostos béna Henry csávótól, a játék megállja a helyét a sorban (nálam).

2009. dec. 13., 15:10
Silent Hill utcáin
Silent Hill utcáin

Jol van na :roll:

2009. nov. 26., 16:02
Wood Side apartman
Wood Side apartman

Todd írta:
elmondásod alapján van még erre esély, mert én nem néztem ki belőlük, hogy komolyan nem lesz a játékban fegyverhasználat), akkor játékmenetileg, és parafaktorban még kaphatunk egy kiválló horror gammát.
Az más tészta, hogy én még mindig tartom magam ahhoz, hogy ellenben ezt nem mint Silent Hill remake kellett volna elkészíteni, hanem amolyan különálló részként.

Van ilyen, úgy hívják, hogy Haunting Ground. Nem rossz, de jobb lenne, ha Silent Hillben játszódna. :D

Victim: kérlek próbálj meg topiknál maradni, ha lehet. A SH1-es kérésedet is beírtad mindenhova, innen-onnan töröltem is. Ha az Originsről szeretnél kérdezni, kérdezd a saját topikjában. Annyit róla, hogy egyszer szenvedd végig, ahogy sikerül, ne verekedj, csak fuss, másodikra sokkal, de sokkal könnyebb lesz, akkor már élvezni is fogod. ;)

2009. nov. 26., 15:26
Profil Honlap
Silent Hill utcáin
Silent Hill utcáin

Még annyit elfelejtettem,hogy ahogy mondtad,ps2 re ez egy lebutított verzio lesz.Szerintem is:).Bár kiadtak egy Silent hill origins-ot is PSP-re,utána PS2,ott viszont mivel nem tudom milyen a PSP verzio,ezért azt sem tudom hogy a PS2-es verzio le-e van butítva.Az origins nekem a nehézségi szintje miatt nem jôn be.Nekem ez nehéz :ph: Valami cheatot esetleg nem tudsz rá,hogy kônnyebben átlavírozhassak Silent Hill kôdôs utcáin??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

2009. nov. 26., 15:21
Silent Hill utcáin
Silent Hill utcáin

Todd írta:
Bocsánat Victim, kicsit bunkó módon fogalmaztam. :oops:
Az biztos, hogy tök más jellegű lesz a játék, mint a korábbiak, ez egyébként nekem se tetszik igazán.
Viszont sok dolog jó újításnak tűnik, ha csak fele annyira lesznek tökösek a játék készítői, mint amennyire ígérték (és az elmondásod alapján van még erre esély, mert én nem néztem ki belőlük, hogy komolyan nem lesz a játékban fegyverhasználat), akkor játékmenetileg, és parafaktorban még kaphatunk egy kiválló horror gammát.
Az más tészta, hogy én még mindig tartom magam ahhoz, hogy ellenben ezt nem mint Silent Hill remake kellett volna elkészíteni, hanem amolyan különálló részként.

Pont ezt akartam mondai én is,mármint a játék ha nem Silent Hill nek készult volna,talán érdekesebbnek találnám.Nagyon tôbbet énsem tudok rola mondani,mert nem sokat láttam belôle.Viszon az hogy egyáltalán nincs fegyver a játékban,hát kicsit duhítô..:DA Silent Hill 4-esben is nagyon korlátozva van a lôszerhasználat,inkább csak a kônnyu fegyverek vannak elôtérben,de az hogy egyáltalán...hát...kiváncsi vagyok azért.Lehet pont ez lesz valakinek a kedvence....

2009. nov. 26., 15:16
Heaven's Night bár
Heaven's Night bár

Bocsánat Victim, kicsit bunkó módon fogalmaztam. :oops:
Az biztos, hogy tök más jellegű lesz a játék, mint a korábbiak, ez egyébként nekem se tetszik igazán.
Viszont sok dolog jó újításnak tűnik, ha csak fele annyira lesznek tökösek a játék készítői, mint amennyire ígérték (és az elmondásod alapján van még erre esély, mert én nem néztem ki belőlük, hogy komolyan nem lesz a játékban fegyverhasználat), akkor játékmenetileg, és parafaktorban még kaphatunk egy kiválló horror gammát.

2009. nov. 26., 10:46
Silent Hill utcáin
Silent Hill utcáin

Idézet:
Egyfelöl valóban bnnem is flmerül a kérdés, hogy ezt most hogyan, amikor csak februárban érkezik.
Másfelöl a játék wii-re készült nem PS 2-re. Vagyis a PS 2-es verzió csupán egy lebutított port lesz, szóval még ha csak az alapján is ítélnénk meg a játékot, még az se lenne jogos (ez olyan, mintha a Tomb Raider Underworldot leugatjuk, hogy egy bugos sz*r, mert a PS 2-es verzió valóban az, de igazábol PS 3-ra készült).

és ha valoban kiváncsi vagy a játékra,keresd a youtube-on,van rola pár felvétel.Nagyon sokat lehet megtudni a játékrol....

2009. nov. 25., 17:10
Silent Hill utcáin
Silent Hill utcáin

Mpaul írta:
Victim írta:
A Shattered memories az amitôl nem dobtam magam hanyatt.A játék ps2 re készult,ami persze nem baj,mert a grafika kitunô lett,de a játék....hát....nemtudom.Nekem nem jôtt be..... :cry:

Már végig is játszottad?! :shock: Ha igen, akkor honnan szerezted, és mesélj róla a megfelelő topikban.
Ha pedig nem, akkor mire föl mondasz véleményt a játék nélkül? :ph: :)

Fél orát játszottam egy demoverzion ps2 ôn,hangsújozom PS-esen.AZ egész játékban csak menekulhetsz,semmi fegyverhasználat.Sokkal másabb mint a tôbbi.Egyébként oktober kôzepén már kinn volt a PLAYON.CZ nevu olalon.Egyébként én onnan vásárolom a játékokat,mivel Szlovákiában élek....

2009. nov. 25., 17:04
Heaven's Night bár
Heaven's Night bár

Victim írta:
czellar írta:
De hiáááányzik.Brühü.Erre a shatteredre kiváncsi lennék.Nem tudtok kölcsönadni egy WII-t mikor kiadják? :roll:

A Shattered memories az amitôl nem dobtam magam hanyatt.A játék ps2 re készult,ami persze nem baj,mert a grafika kitunô lett,de a játék....hát....nemtudom.Nekem nem jôtt be..... :cry:

Egyfelöl valóban bnnem is flmerül a kérdés, hogy ezt most hogyan, amikor csak februárban érkezik.
Másfelöl a játék wii-re készült nem PS 2-re. Vagyis a PS 2-es verzió csupán egy lebutított port lesz, szóval még ha csak az alapján is ítélnénk meg a játékot, még az se lenne jogos (ez olyan, mintha a Tomb Raider Underworldot leugatjuk, hogy egy bugos sz*r, mert a PS 2-es verzió valóban az, de igazábol PS 3-ra készült).

2009. nov. 25., 11:12
Nowhere - admin
Nowhere - admin

Victim írta:

Már végig is játszottad?! :shock: Ha igen, akkor honnan szerezted, és mesélj róla a megfelelő topikban.
Ha pedig nem, akkor mire föl mondasz véleményt a játék nélkül? :ph: :)

2009. nov. 25., 07:45
Profil Honlap
Silent Hill utcáin
Silent Hill utcáin

Kérek mindenkit:nagyon régota szeretném megtalálni valahol a Silent Hill 1-est Psx-re.Természetesen originálba.Egy rakás Magyarországi oldalon megtaláltam pl. Vatera.hu,vagy Aukro.hu-n,de sajnos mivel én Szlovákiábol vagyok,nem rendelhetek onnét,és itt sehol sem találom.Ha valaki esetleg tudna nekem segíteni(Sokat fizetnék a játékért)
Email címem:emilienn1984@gmail.com :-(

2009. nov. 24., 19:32
Silent Hill utcáin
Silent Hill utcáin

czellar írta:
De hiáááányzik.Brühü.Erre a shatteredre kiváncsi lennék.Nem tudtok kölcsönadni egy WII-t mikor kiadják? :roll:

2009. nov. 24., 19:27
Silent Hill utcáin
Silent Hill utcáin

Szerintem ez a rész nagyon is utôs!Jo,ha a megszokott Silent Hill tôrténethez viszonyítsuk,eltérô.De az biztos hogy ettôl a résztôl majd befo.tam,amikor éjjel játszottam.Félelmetes.Fôleg a mikor visszatértem a biztonságosnak tunô szobámba,és mászott ki aa a nemtommi a falbol,na attol kész lettem...... :mrgreen:

2009. nov. 24., 19:24
Wood Side apartman
Wood Side apartman

Konzolon se nagy élmény ez a rész... messze a leggyengébb az összes közül eddig.

2009. nov. 22., 20:30
Profil Honlap

Az SH the room PC-n egy szekrény fos. senki ki ne próbálja.. aki fan, vegyen gépet és azon nyomja. én higgadt ember vagyok, meg szeretem is a sh-t, de ez nekem sok(k) volt. a 2 és 3 olyan szépen ment pc-n. még az 1-hez is volt progi meg minden, az is jó volt, igazi retró. de a 4. könyörgöm, Akira, Konami.. ! Miéééért???? Szégyen... :cry:

2009. nov. 22., 18:31
Iskola
Iskola

A minap láttam egy filmet, Absolute Power címmel (1997-es thriller.)
Nem túl nagy szám, de az egyik szereplő nevén fenn akadtam.

Walter Sullivan.

Nem kicsit lepődtem meg :lol: . Lessétek meg az imdb lapját: http://www.imdb.com/title/tt0118548/

2009. jún. 24., 20:56
Kórház
Kórház

2009. máj. 27., 01:10
Profil YIM
Wood Side apartman
Wood Side apartman

Máris? Még csak alig 42-szer toltad végig! :-o :lol:

2009. máj. 12., 21:07
Profil Honlap
Kórház
Kórház

Próbáltam room-ni,de ps-en már rég meghalt a lemez,annyira karcos,pc-meg nem jó billentyűzettel,úgyhogy feladtam ezt a részt.

2009. máj. 12., 16:55
Profil YIM
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 967 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Következő